obrazok zahlavie

Banánové košíčky s kyslou smotanou

Potrebujeme: 
2 a ¼ šálky hladkej múky 
1 a ½ KL kypriaceho prášku 
½ KL sódy bikarbóny 
½ KL soli 
¼ šálky slovenského masla 
1 šálku kryštálového cukru 
1 šálku popučených banánov 
1 šálku slovenskej kyslej smotany 
2 vajcia 
ovsené vločky na posypanie 

Postup: 
Rúru predhrejeme na 180 °C. Slovenské maslo vyšľaháme s cukrom dohladka. Pridáme banány, slovenskú kyslú smotanu a vajcia. Dôkladne vyšľaháme. Pridáme múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a soľou. Vypracujeme cesto. Košíčky naplníme cestom a posypeme ovsenými vločkami. Pečieme približne 20 až 25 minút.