Na čokoládový krém (ganache) potrebujeme:
200 ml slovenskej smotany na šľahanie
200 g horkej čokolády
40 g masla
Na cesto potrebujeme:
130 g kryštálového cukru
100 g mandľovej múky
50 g kvalitného kakaa
4 bielky
200 g krupicového cukru
Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov a necháme aspoň 24 hodín odstáť v chladničke. Do
misky preosejeme práškový cukor, kakao a mandľovú múku. Bielky vyšľaháme s
krupicovým cukrom v druhej miske. Keď sneh stuhne, pomaly ho vmiešame do
sypkých surovín v prvej miske. Vrecúško na zdobenie naplníme cestom. Použijeme
úzky nadstavec. Na plech vyložený papierom na pečenie robíme z cesta malé
kolieska, dostatočne vzdialené od seba. Plech niekoľkokrát spustíme z výšky
zopár centimetrov na linku, pri dopade sa z cesta uvoľnia bublinky a makarónky
nám nepopraskajú. Pred pečením necháme cesto zaschnúť na plechu, aby sa
vytvorili škrupinky. Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi 13 minút. Počas
pečenia makarónky kontrolujeme. Po dopečení ich necháme vychladnúť. Medzičasom
si pripravíme čokoládový krém - ganache. Horkú čokoládu nalámanú na kúsky
zalejeme horúcou smotanou. Necháme chvíľku postáť a potom vymiešame do hladka.
Pridáme maslo nakrájané na kúsky a opäť dôkladne premiešame. Vychladnuté
makarónky zlepíme vychladnutým krémom.