obrazok zahlavie

Čokozmrzlina

Potrebujeme: 
250 ml slovenského plnotučného mlieka 
100 g horkej 75 % čokolády 
1 PL kakaa 
150 g kryštálového cukru 
250 ml slovenskej šľahačkovej smotany 33 % 

Postup: 
Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky pokrájanú čokoládu a preosiate kakao. Potom dáme zmes dole zo sporáka a miešame pokým sa čokoláda nerozpustí a necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu a potom ju vmiešame do vychladeného krému. Ak máme zmrzlinovač, tak zmrzlinu dokončíme podľa návodu a ak nie, tak nalejeme krém do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hod. Behom mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky. Zo začiatku každú štvrťhodinu a potom každú polhodinu. Podávame ako samostatný dezert alebo ako doplnok k zákusku.