obrazok zahlavie

Domáca malinová bublanina

Potrebujeme:
3 vajcia 
250 g kryštálového cukru 
300 ml slovenského mlieka s SK Oválom 
80 ml oleja
350 g hladkej múky 
1 prášok do pečiva 
300 g malín 
práškový cukor na posypanie 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Vajíčka a cukor vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko a olej, dôkladne premiešame. Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko dobre premiešame, kým nevznikne hladké cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch rovnomerne rozložíme maliny. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 35-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.