obrazok zahlavie

Domáca ovocná zmrzlina

Potrebujeme: 
Čerstvé ovocie podľa chuti, môžu to byť napr. jahody, marhule, maliny
100 g kryštálového cukru
 250 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM
 250 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM

 Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Ovocie podľa chuti umyjeme, nasekáme na drobné kocky a vložíme do mixéra. Pridáme cukor, mlieko a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém. Vzniknutý ovocný krém navrstvíme do misky a primiešame čerstvo vyšľahanú šľahačku. Zmrzlinovú zmes nalejeme do formy na chlieb alebo rozdelíme do menších sklenených misiek či papierových pohárov na zmrzlinu. Prekryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala povrchu a uložíme do mrazničky na aspoň 6 hodín, ideálne cez noc. Pred podávaním necháme zmrzlinu postáť pri izbovej teplote 5 až 10 minút, aby sa nám ľahšie naberala.