obrazok zahlavie

Domáce vafle

Potrebujeme:
150 g hladkej múky 
30 g polohrubej múky 
30 g kryštálového cukru 
2 ČL kypriaceho prášku do pečiva 
2 vajcia 
30 g Slovenského masla s SK Oválom 
180 ml Slovenského mlieka s SK Oválom 
štipka soli 
Slovenský biely jogurt s SK Oválom 
ovocie a med na dozdobenie 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Mlieko, žĺtky a roztopené maslo spolu zmiešame. Pridáme múky, kypriaci prášok, cukor, soľ a vypracujeme cesto. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme ho do cesta. Vaflovač potrieme olejom a pridáme cesto. Vafle pečieme do zlatista. Dozdobíme bielym jogurtom, ovocím a medom podľa chuti.