Potrebujeme:
500ml plnotučného slovenského mlieka s
SK Oválom 50g kvalitnej horkej čokolády (70%)
50g mliečnej čokolády
2 polievkové lyžice kakaa
5-6 lyžíc práškového cukru
banán
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
500ml mlieka spolu s cukrom trošku zohrejeme. Medzitým, si vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke rozpustíme čokolády. Do rozpustených čokolád pridáme za stáleho miešania niekoľko lyžíc teplého mlieka, kakao a vymiešame na hladkú krémovú zmes. Túto čokoládovú zmes postupne prilievame do teplého mlieka a všetko spolu metličkou prešľaháme. Po vychladnutí primiešame tvaroh a jogurt a opäť spolu všetko dobre premiešame. Hmotu nalievame za pomoci naberačky a malého lievika do pripravených pohárikov, uzavrieme a jogurtovač zapneme na cca. 8 hodín. Neskôr si nakrájame banán a poukladáme navrch. Poháriky s jogurtom necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na druhý deň môžeme konzumovať.