obrazok zahlavie

Domáci miláčikový dezert

Potrebujeme: 
250 g slovenského jemného tvarohu s SK OVÁLOM 
250 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
2 ks vanilkového cukru 
1 ks banánu 
1 balenie rozdrobených maslových sušienok 
trubičky na ozdobu

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.

Postup:
Ako prvé si vyšľaháme tvaroh s vanilkovým cukrom. Následne si samostatne vyšľaháme zo smotany šľahačku, do ktorej pomaly po lyžičkách pridávame tvarohový krém. Do polovice výšky pohárov nalejeme pripravený krém, nasypeme rozdrobené sušienky a poukladáme pokrájaný banán na kolieska. Tento postup zopakujeme ešte pre jednu vrstvu. Na ozdobu zapichneme trubičku do dezertu, celý dezert necháme zachladiť aspoň 2 hodiny a môžeme podávať.