Potrebujeme:
500 g mascarpone
500 g čerstvých jahôd
200 g dlhých cukrárenských piškót
2 balenia slovenskej smotany na šľahanie
4 PL múčkového cukru
6 plátkov želatíny
Postup:
Časť jahôd si odložíme bokom na ozdobenie torty. Zvyšné jahody očistíme, umyjeme, zasypeme 2 PL cukru a rozmixujeme na pyré. Zo smotany na šľahanie vyšľaháme tuhú šľahačku. Mascarpone vymiešame so zvyšným cukrom. Pridáme jahodové pyré a dôkladne premiešame. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Hotovú šľahačku pridáme do jahodového mascarpone. Do želatíny primiešame trochu jahodovej zmesi, premiešame a zapracujeme do jahodového krému. Tortovú formu vystelieme alobalom. Na dno a po okrajoch poukladáme dlhé cukrárenské piškóty. Na piškóty dáme polovicu jahodového krému. Na krém uložíme zvyšné piškóty, na ktoré navrstvíme druhú polovicu jahodového krému. Na vrch poukladáme umyté jahody. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.