Potrebujeme na cca 20 ks:
1 celú konzervu kondenzovaného mlieka
25 g slovenského masla
2 PL kvalitného horkého kakaa
Potrebujeme na ozdobenie:
mletý kokos
práškový cukor
nasekané pistácie
horký kakaový prášok
Postup:
V menšom hrnci zmiešame kondenzované mlieko, 2 PL kakaa a maslo. Za stáleho miešania varíme na slabom plameni cca 15 minút. Poctivo miešame, aby sa nám zmes nepripálila.
Po zhustnutí na „lávovú konzistenciu“ ju nalejeme do hlbokého taniera, ktorý sme vopred vymastili maslom a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť – ideálne na celú noc. Stuhnutú hmotu vyberieme z chladu, natrieme si ruky maslom a formujeme z nej guličky.
Tie potom obaľujeme v ľubovoľnom obale – napríklad v nasekaných pistáciách, mletom kokose zmiešanom s práškovým cukrom alebo len v horkom kakau. Skladujeme v chlade, bonbóny vyberieme aspoň 20 minút pred podávaním.