obrazok zahlavie

Jemný tvarohový koláč s ovocnou náplňou

Potrebujeme:
120 g jemný tvaroh s SK OVÁLOM
120 g zmäknuté maslo s SK OVÁLOM
180 g hladká múka
1 balenie malinového džemu
trochu práškového cukru na posypanie

Na malinovú plnku potrebujeme:
130 g jemný tvaroh s SK OVÁLOM
2 balíčky vanilkový cukor´
1 ks žĺtok

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.

Postup:
Zmäknuté maslo vymiešame spolu s tvarohom vychladeným na izbovú teplotu a pridáme múku. Na pomúčnenej doske vypracuje cesto do tvaru bochníka, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 15 minút do mrazničky. Medzitým si zo zvyšného tvarohu (130 g z 250 g vaničky), žĺtka a vanilkového cukru vypracujeme tvarohovú plnku. Ako malinová plnka nám poslúži dobrý malinový džem. Cesto následne rozvaľkáme na pomúčenej doske na štvorcový plát a povykrajujeme z neho štvorce. Plnku nanesieme vo forme uhlopriečky od jedného konca k druhému a potom koláčik preložíme pomocou rohov bez plnky, ako dieťa v perinke. Vrchný roh zľahka pritlačíme o cesto, aby sa koláčiky pri pečení neotvárali. Striedame tvarohovú a malinovú plnku. Naplnené koláčiky opatrne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 12 až 15 minút. Upečené tvarohové koláčiky bohato pocukrujme preosiatym práškovým cukrom.