Potrebujeme:
5 g želatíny (prášok)
50 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Mäta na ozdobenie
Na malinové pyré potrebujeme:
400 g čerstvých malín
30 g kryštálového cukru
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Do misky nalejeme 2 PL vody a nasypeme želatínu, ktorú necháme rozpustiť a absorbovať vodu približne 5 minút. Mlieko, smotanu, cukor a vanilkový cukor zmiešame v hrnci a za občasného miešania na miernom ohni privedieme k varu. Ku teplej zmesi pridáme želatínu, poriadne rozmiešame a rozlejeme do malých pohárikov. Poháriky necháme v chlade približne 5 hodín. Pred podávaním si pripravíme malinové pyré. Maliny si rozpučíme s troškou cukru. Zamiešame a nalejeme navrch smotanového dezertu. Dezert ozdobíme malinami a lístkami mäty.