obrazok zahlavie

Mrkvová torta s mascarpone krémom

Potrebujeme: 
260 g muky 
120 g nasekaných vlašských orechov 
160 g nastrúhanej mrkvy 
200 g hnedého cukru
4 ks vajec
200 ml oleja 
1,5 ČL mletej škorice
Štipka soli 
Štipka zázvoru 
Štipka mletého korenia 
1,5 ČL prášku do pečiva 
0,5 ČL sódy bikarbóny 
150 g Slovenskej smotana na šľahanie s SK Oválom 
250 g mascapone 
150 g práškového cukru 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Na začiatok si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Primiešame olej a zmiešame suché suroviny a múčnu zmes preosejeme do cesta a jemne vmiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy a jemne premiešame. Cesto rozdelíme do troch malých vymastených foriem a pečieme na 180 °C okolo 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Vyšľaháme smotanu, pridáme cukor a mascarpone a miešame do husta. Tortu naplníme a ozdobíme krémom.