Potrebujeme:
260 g muky
120 g nasekaných vlašských orechov
160 g nastrúhanej mrkvy
200 g hnedého cukru
4 ks vajec
200 ml oleja
1,5 ČL mletej škorice
Štipka soli
Štipka zázvoru
Štipka mletého korenia
1,5 ČL prášku do pečiva
0,5 ČL sódy bikarbóny
150 g Slovenskej smotana na šľahanie s
SK Oválom 250 g mascapone
150 g práškového cukru
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Na začiatok si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Primiešame olej a zmiešame suché suroviny a múčnu zmes preosejeme do cesta a jemne vmiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy a jemne premiešame. Cesto rozdelíme do troch malých vymastených foriem a pečieme na 180 °C okolo 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Vyšľaháme smotanu, pridáme cukor a mascarpone a miešame do husta. Tortu naplníme a ozdobíme krémom.