obrazok zahlavie

Slovenské tiramisu

Potrebujeme: 
250 g podlhovastých piškót 
80 ml likéru Amaretto 
5 čerstvých vajíčok 
250 g slovenského hladkého tvarohu s SK OVÁLOM 
200 g slovenskej smotanovej nátierky s SK OVÁLOM 
3 PL slovenskej kyslej smotany s SK OVÁLOM 
200 ml silnej čiernej kávy 
5 PL kryštálového cukru 
tmavé kakao 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtka. Do žĺtok pridáme 5 lyžíc kryštálového cukru a vymiešame na hladký krém. V druhej miske vymiešame spolu tvaroh, nátierku a kyslú smotanu do hladkého krému. Ten potom pridáme do žĺtkovej zmesi. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý pridáme k žĺtkovo-tvarohovej zmesi a znova zľahka zmiešame. Do pripravenej kávy pridáme 80 ml Amaretta, do ktorej namáčame piškóty a ukladáme ich do misy. Na vrstvu piškót dáme polovicu krému. Na to znova piškóty a potom zase krém. Ako posledný krok posypeme tiramisu pravým kakaom. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4-5 hodín.