Potrebujeme:
250 g mascarpone
250 g slovenského jemného tvarohu
1 PL medu
1 balík vanilkového cukru
1 balík dlhých piškót
4 PL vaječného likéru
50 ml silnej kávy
50 g horkej čokolády
kakao
Postup:
Mascarpone premiešame s vaječným likérom a potom mixérom vyšľaháme s tvarohom. Nakoniec do krému primiešame vanilkový cukor a med. V horúcej káve roztopíme na kúsky pokrájanú horkú čokoládu a potom do tejto zmesi máčame prepolené dlhé piškóty. Pripravíme si 6 dezertných pohárov. Na dno každého uložíme dve polovice namočenej piškóty, na ne navrstvíme krém a znovu piškóty a tak podobne až kým sa nám neminú ingrediencie alebo miesto v pohároch. Hotové poháre dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním posypeme štedrou dávkou kakaa.