obrazok zahlavie

Tvarohové palacinky

Potrebujeme na cesto: 
600 ml slovenského plnotučného mlieka 
250 g polohrubej múky 
2 vajcia 
3 PL kryštálového cukru 
2 PL oleja + olej na vyprážanie 

Potrebujeme na plnku: 
250 g slovenského tvarohu 
1 balíček vanilkového cukru 
50 g hnedého kryštálového cukru 
1 vajce sušené marhule 

Postup: 
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame do hladkého cesta, ktoré necháme 15 minút postáť. Potom ich postupne pečieme na horúcej panvici jemne potretej olejom. Bielok vymiešame s cukrom do tuhej peny. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom, žĺtkom a pokrájanými sušenými marhuľami a túto zmes opatrne premiešame s vyšľahaným bielkom. Hotové, ešte teplé palacinky naplníme tvarohom a zabalíme ich. Podávame poprášené práškovým cukrom.