Potrebujeme na cesto:
600 ml slovenského plnotučného mlieka
250 g polohrubej múky
2 vajcia
3 PL kryštálového cukru
2 PL oleja + olej na vyprážanie
Potrebujeme na plnku:
250 g slovenského tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
50 g hnedého kryštálového cukru
1 vajce
sušené marhule
Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame do hladkého cesta, ktoré necháme 15 minút postáť. Potom ich postupne pečieme na horúcej panvici jemne potretej olejom.
Bielok vymiešame s cukrom do tuhej peny. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom, žĺtkom a pokrájanými sušenými marhuľami a túto zmes opatrne premiešame s vyšľahaným bielkom. Hotové, ešte teplé palacinky naplníme tvarohom a zabalíme ich. Podávame poprášené práškovým cukrom.