Potrebujeme:
1 balenie lístkového cesta
500 ml slovenského mlieka
1 balenie vanilkového cukru
100 g kryštálového cukru
3 žĺtky
40 g hladkej múky
práškový cukor na posypanie
Postup:
Cesto rozvaľkáme, rozrežeme na 3 pláty a popicháme vidličkou. Upečieme dozlatista v rúre predhriatej na 220 °C. Kým sa cesto pečie, slovenské mlieko prevaríme s vanilkovým cukrom. V miske vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom a primiešame hladkú múku. Postupne primiešame vanilkové mlieko. Na miernom plameni necháme prejsť varom za stáleho miešania. Necháme zhustnúť, odstavíme a necháme vychladnúť. Upečené pláty cesta spojíme vanilkovým krémom. Vrchný plát cesta posypeme práškovým cukrom.