Potrebujeme:
500 g slovenského hrudkovitého tvarohu
2 PL práškového cukru
2 vajcia
200 g detskej krupice
3 PL slovenského mlieka
4 PL strúhanky
štipku sódy bikarbóny
2 až 3 PL slovenského masla na poliatie
Na posýpku potrebujeme:
200 až 300 g strúhanky
3 až 4 PL masla
práškový cukor podľa chuti
červené ríbezle alebo domácu zaváraninu
Postup:
Slovenský tvaroh, vajcia, detskú krupicu, slovenské mlieko, práškový cukor, strúhanku, sódu bikarbónu a maslo premiešame. Ruky si naolejujeme a z cesta vytvarujeme guľky. Guľky varíme v osolenej vriacej vode na miernom plameni asi 10 minút. Uvarené guľky vyberieme z vody, polejeme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a nasucho opraženou strúhankou. Podávame s červenými ríbezľami alebo domácou zaváraninou podľa chuti.