obrazok zahlavie

Fánky s tvarohom

Potrebujeme na cesto:
450 g hladkej špaldovej múky 
250g jemného slovenského tvarohu s SK OVÁLOM
2 vajcia 
1 KL sódy bikarbóny 
1 PL Tuzemského rumu (umu)
30 g slovenského masla s SK OVÁLOM
40 ml slovenského mlieka  s SK OVÁLOM
práškový cukor
vanilkový cukor 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
V miske si zmiešame suché ingrediencie a potom pridáme tvaroh, rum, vajcia a maslo, ktoré predtým necháme zmäknúť na izbovú teplotu. Vypracujeme hladké cesto a a necháme ho odstáť v chladničke minimálne 1 hodinu. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5-1 cm a radielkom vykrojíme na štvorčeky, do ktorých vykrojíme jeden pozdĺžny pásik. Štvorčeky vypražíme v rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán. Nakoniec ich ešte za tepla obalíme v práškovom cukri, ktorý zmiešame s vanilkovým a podávame.