obrazok zahlavie

Jablkové lievance

Potrebujeme: 
1 hrnček hladkej múky
1 celé vajce 
1 balíček škoricového cukru 
1 hrnček slovenského plnotučného mlieka 
1 hrnček najemno postrúhaných jabĺk
1 PL prášku do pečiva 
olej 

Postup: 
Jablká ošúpeme a postrúhame na jemno, necháme chvíľu postáť a potom vyžmýkame. Vo veľkej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, škoricový cukor, vajce, mlieko, 2 polievkové lyžice oleja a nakoniec pridáme vyžmýkané jablká. Zmiešané cesto necháme oddychovať pri izbovej teplote 5-10 minút. Horúcu panvicu potrieme olejom, nalejeme cesto v tvare malých lievancov a z oboch strán opečieme ich do zlatohneda. Podávame napríklad s medom a plátkami čerstvého jabĺčka.