obrazok zahlavie

Jesenné osie hniezda

Potrebujeme:

Kysnuté cesto: 
500 g hladkej múky 
20 g čerstvého droždia 
4 PL cukru 
1 ČL soli 
100 g tekvicového pyré (upečená rozmixovaná tekvica hokkaido) 
180 ml vlažného slovenského mlieka s SK Oválom 
1 vajce 
70 g rozpusteného slovenského masla s SK Oválom 
Škoricová náplň: 
70 g zmäknutého slovenského masla s SK Oválom 
3 PL práškového cukru 
4 ČL mletej škorice 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
 
Postup: 
Slovenské mlieko zohrejeme, aby bolo vlažné. Rozpustíme v ňom polovičku čerstvého droždia a necháme vzísť kvások. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a robotom alebo ručne vymiesime hladké cesto. Cesto necháme vykysnúť na dvojnásobok. Medzitým si vymiešame náplň zo zmäknutého masla, práškového cukru a mletej škorice. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na veľký obdĺžnik. Natrieme škoricovou náplňou a zrolujeme. Nakrájame na kúsky. Ukladáme na vymastený plech, každý kúsok potrieme olejom, aby sa ľahšie oddeľoval. Koláče necháme podkysnúť na plechu cca 10 minút. Osie hniezda pečieme pri 180 st. C 20 – 25 minút. Necháme vychladnúť a polejeme cukrovou polevou.