Potrebujeme:
Kysnuté cesto:
500 g hladkej múky
20 g čerstvého droždia
4 PL cukru
1 ČL soli
100 g tekvicového pyré (upečená rozmixovaná tekvica hokkaido)
180 ml vlažného slovenského mlieka s SK Oválom 1 vajce
70 g rozpusteného slovenského masla s SK Oválom Škoricová náplň:
70 g zmäknutého slovenského masla s SK Oválom 3 PL práškového cukru
4 ČL mletej škorice
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Slovenské mlieko zohrejeme, aby bolo vlažné. Rozpustíme v ňom polovičku čerstvého droždia a necháme vzísť kvások. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a robotom alebo ručne vymiesime hladké cesto. Cesto necháme vykysnúť na dvojnásobok. Medzitým si vymiešame náplň zo zmäknutého masla, práškového cukru a mletej škorice. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na veľký obdĺžnik. Natrieme škoricovou náplňou a zrolujeme. Nakrájame na kúsky. Ukladáme na vymastený plech, každý kúsok potrieme olejom, aby sa ľahšie oddeľoval. Koláče necháme podkysnúť na plechu cca 10 minút. Osie hniezda pečieme pri 180 st. C 20 – 25 minút. Necháme vychladnúť a polejeme cukrovou polevou.