obrazok zahlavie

Parené buchty na masle

Na cesto potrebujeme: 
500 g polohrubej múky 
400 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
1 ks droždia 30 g kryštálového cukru 
Štipka soli 
1 pohár lekváru 

 Na posypanie potrebujeme: 
práškový cukor 
kakao 
maslo
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
Postup: 
Pripravíme si kvások z teplého mlieka, kryštálového cukru a droždia. Následne si do kvásku pridáme múku, štipku soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste približne hodinu. Vypracované cesto si rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pokrájame ho na rovnomerné štvorčeky. Na takto nakrájané cesto na štvorčeky natrieme lekvár, približne lyžička na každý štvorček. Štvorčeky si zabalíme tak, že z nich vzniknú buchty. Pripravené buchty necháme prikryté, aby nám trošku podkysli. Buchty paríme asi 10 minút. Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným s kakaom.