obrazok zahlavie

Ryžový nákyp

Potrebujeme: 
350 g ryže 
1 l slovenského mlieka s SK Oválom 
90 g práškového cukru 
25 g slovenského masla s SK Oválom 
1 balenie vanilkového cukru 
3 ks vajec 
7 dcl broskyňového kompótu 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 

Prichystanú ryžu umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme polovicou slovenského mlieka a trošku osolíme. Počas varenia pravidelne premiešavame a dolievame mlieko. Odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Zapneme si rúru a do ešte teplej kaše vmiešame maslo, žĺtky a všetok cukor. Všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly vmiešame do zmesi, kde nakoniec pridáme na kocky nakrájané zavárané broskyne. Celú zmes vylejeme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného strúhankou. Servírujeme poliate šťavou z broskýň.