Potrebujeme:
500 g Slovenského jemného tvarohu s SK oválom 1 ks vajce
100 g detskej krupice
60 g strúhanky
2 PL krupicového cukru
ovocie podľa chuti
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Do pripravenej misy dáme tvaroh, vajce, zmäknuté maslo, krupicu a strúhanku. Dôkladne všetko premiešame, aby sme dosiahli hladkú a spojitú zmes. Ak sa zdá, že cesto je príliš riedke, môžeme pridať ešte trochu krupice alebo strúhanky, aby sme ho zahustili. Potom prikryjeme cesto a necháme ho odpočívať v chladničke po dobu 30 minút. Z odpočívajúceho cesta neskôr tvarujeme knedličky, ktoré mierne navlhčíme rukami, aby sa nelepili. Varíme ich vo vriacej osolenej vode na miernom ohni približne 4 až 6 minút, kým nevyplávajú na povrch a nebudú pripravené.
Potom v panvici rozpustíme maslo a pridáme strúhanku a cukor. Opečieme ich dozlatista, aby získali chrumkavú textúru a lahodnú arómu. Hotové knedličky môžeme obaliť v opečenej strúhanke alebo ich jednoducho posypeme touto zmesou. Podávame ich spolu s čerstvým ovocím