Potrebujeme:
800 g slovenského tvarohu
3 celé vajcia
70 g detskej krupice
100 g slovenského masla
150 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
ovocný kompót podľa chuti
1 slovenskú šľahačkovú smotanu
strúhanku a vysypanie plechu
Postup:
Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom, vanilínovým cukrom a krupicou. Nakoniec jemne zamiešame vyšľahané bielka. Plech vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Tvarohovú zmes vylejeme na plech, zarovnáme a na vrch poukladáme tenké plátky masla. Pečieme na 180 °C cca 25-30 minút. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na porcie. Pred podávaním vyšľaháme čerstvú šľahačkovú smotanu do tuhej šľahačky a podávame spolu s nákypom a ovocným kompótom podľa výberu.