obrazok zahlavie

Tvarohový nákyp

Potrebujeme: 
800 g slovenského tvarohu 
3 celé vajcia 
70 g detskej krupice 
100 g slovenského masla 
150 g práškového cukru 
1 balíček vanilínového cukru 
ovocný kompót podľa chuti 
1 slovenskú šľahačkovú smotanu 
strúhanku a vysypanie plechu 

Postup: 
Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom, vanilínovým cukrom a krupicou. Nakoniec jemne zamiešame vyšľahané bielka. Plech vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Tvarohovú zmes vylejeme na plech, zarovnáme a na vrch poukladáme tenké plátky masla. Pečieme na 180 °C cca 25-30 minút. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na porcie. Pred podávaním vyšľaháme čerstvú šľahačkovú smotanu do tuhej šľahačky a podávame spolu s nákypom a ovocným kompótom podľa výberu.