Potrebujeme:
4 žĺtky
250 ml slovenského mlieka s
SK OVÁLOM 3 PL kryštálového cukru
1 ks vanilkového cukru
1 ks celú vianočku
štipku soli
slovenské maslo na potretie formy
oriešky
práškový cukor na posypanie
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Najskôr si pripravíme krém. Vo väčšej miske prešľaháme žĺtky s oboma cukrami a štipkou soli. V hrnci zmiešame mlieko so smotanou a privedieme takmer do varu. Zmes prilievame k žĺtkom za stáleho miešanie tenkými pramienkami. Zapekaciu formu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na hrubé pláty a strieškovito ukladáme do formy. Opatrne ju prelejeme pripraveným krémom a necháme 15 minút postáť. Potom formu vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 35 minút do zlata. Podávame posypané práškovým cukrom a orieškami.