Potrebujeme:
300 ml vlažnej vody
2 KL soli
1 KL kryštálového cukru
500 g hladkej múky
½ kocky droždia
50 ml roztopeného slovenského masla
4 až 5 strúčikov cesnaku
slovenský strúhaný syr
bylinky
Postup:
Droždie rozdrobíme vo vlažnej vode. Pridáme cukor. Múku preosejeme, v strede
spravíme jamku, pridáme droždie a vypracujeme cesto. Osolíme podľa chuti. Prikryjeme
čistou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 30 minút. Vykysnuté
cesto rozdelíme na menšie časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto potrieme
roztopeným slovenským maslom a pretlačeným cesnakom. Posypeme bylinkami podľa
chuti a slovenským strúhaným syrom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C
približne 20 minút.