Potrebujeme:
500 g cestovín
2 cibule
500 ml slovenskej smotany na varenie s
SK oválom bazalka podľa chuti
mleté čierne korenie
soľ
1 ČL solamylu
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode s lyžicou oleja podľa návodu na obale. Po uvarení scedíme. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme tavený syr a gorgonzolu. Miešame, kým sa syry neroztopia. Zalejeme smotanou na varenie a necháme prejsť varom. Dochutíme bazalkou, mletým čiernym korením a podľa potreby dosolíme. Omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody alebo mlieka. Uvarené cestoviny premiešame so syrovou omáčkou a ihneď podávame.