obrazok zahlavie

Cestoviny so syrovou omáčkou

Potrebujeme: 
500 g cestovín 
100 g syru Niva s SK Oválom 
100 g slovenského syra s SK Oválom 
2 cibule 
500 ml slovenskej smotany na varenie s SK oválom 
bazalka podľa chuti 
mleté čierne korenie 
soľ 
1 ČL solamylu 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
 Cestoviny uvaríme v osolenej vode s lyžicou oleja podľa návodu na obale. Po uvarení scedíme. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme tavený syr a gorgonzolu. Miešame, kým sa syry neroztopia. Zalejeme smotanou na varenie a necháme prejsť varom. Dochutíme bazalkou, mletým čiernym korením a podľa potreby dosolíme. Omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody alebo mlieka. Uvarené cestoviny premiešame so syrovou omáčkou a ihneď podávame.