obrazok zahlavie

Cuketové cestoviny

Potrebujeme: 
3 PL olivového oleja 
2 cukety 
4 strúčiky cesnaku 
250 g cestovín 
podľa chuti soľ a mleté čierne korenie 
150 + 50 g slovenského tvrdého syra 
100 ml slovenskej šľahačkovej smotany 
1 hrsť čerstvej bazalky 

Postup: 
Vo veľkej panvici rozpálime olivový olej. Pridáme na pásiky nastrúhanú cuketu, prelisovaný cesnak a šľahačkovú smotanu. Zmes za občasného miešania dusíme približne 4 minút a potom panvicu odkryjeme, dochutíme soľou, čiernym korením, potom varíme a miešame do zhustnutia. Cestoviny medzitým uvaríme podľa návodu na obale. Opláchneme ich studenou vodou a pridáme do panvice. Zmes necháme prehriať, posypeme najemno nastrúhaným syrom a miešame, až kým sa rozpustí. Pred podávaním posypeme extra strúhaným syrom a čerstvou bazalkou.