Potrebujeme:
2 ks stredne veľkej cukety
1 ks cibule
2 ks vajec
60 g tvrdého strúhaného slovenského syra s SK Oválom 2 strúčiky cesnaku
2 ks zemiakov
1 KL soľ
1 KL majoránka
1/2 KL mletého čierneho korenia
3 PL hladkej múky
olej
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Nastrúhame cuketu na hrubo. Jednu cuketu ošúpeme a druhú nastrúhame so šupkou. Ďalej pridáme nastrúhaný tvrdý syr. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno a následne pridáme dve vajíčka a prelisovaný cesnak. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránom. Toho môžete pridať pokojne viac. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Na záver pridáme hladkú múku. Všetko dobre premiešame. Na panvici rozpálime olej a postupne pečieme placky do zlatista z oboch strán. Zmes naberáme bez vody, ktorú pustila cuketa. Placky som piekla na panvici na lievance. Upečené placky preložíme na papierovú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a môžeme podávať.