obrazok zahlavie

Cuketový nákyp

Potrebujeme: 
3 menšie cukety 
1 petržlen
2 strúčiky cesnaku 
3 celé vajcia 
100 g krupice 
1 bielu cibuľu 
100 g slovenského tvrdého syru 
mleté čierne korenie 
soľ 
1 ČL prášku do pečiva 
3 PL olivového oleja 
čerstvé bylinky – oregano, 
tymian, 
petržlenová vňať... 
2 PL hrubej múky 
2 PL slovenského masla 

Postup:
Cukety a petržlen umyjeme a nahrubo nastrúhame. Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľku spolu s pretlačeným cesnakom. Do veľkej misy nasypeme petržlen a cuketu, osmaženú cibuľku, cesnak, vajcia, 2/3 postrúhaného syra, prášok do pečiva, krupicu, pokrájané bylinky a dôkladne premiešame. Potom ešte dochutíme soľou a čiernym korením. Malý pekáč si vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cuketovú zmes nalejeme do pekáča, rovnomerne rozotrieme a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre na 170 °C asi 30 minút, na posledných 10 minút dáme zapiecť.