Potrebujeme:
3 menšie cukety
1 petržlen
2 strúčiky cesnaku
3 celé vajcia
100 g krupice
1 bielu cibuľu
100 g slovenského tvrdého syru
mleté čierne korenie
soľ
1 ČL prášku do pečiva
3 PL olivového oleja
čerstvé bylinky – oregano,
tymian,
petržlenová vňať...
2 PL hrubej múky
2 PL slovenského masla
Postup:
Cukety a petržlen umyjeme a nahrubo nastrúhame. Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľku spolu s pretlačeným cesnakom. Do veľkej misy nasypeme petržlen a cuketu, osmaženú cibuľku, cesnak, vajcia, 2/3 postrúhaného syra, prášok do pečiva, krupicu, pokrájané bylinky a dôkladne premiešame. Potom ešte dochutíme soľou a čiernym korením. Malý pekáč si vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cuketovú zmes nalejeme do pekáča, rovnomerne rozotrieme a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre na 170 °C asi 30 minút, na posledných 10 minút dáme zapiecť.