obrazok zahlavie

Domáca celozrnná pizza

Potrebujeme:
 120 g žitnej múky
 2 lyžice olivového oleja
 4 g sušeného droždia
 100 ml slovenského mlieka s SK Ovalom
 štipku soli
 1 lyžicu sušeného oregana
 1 lyžičku trstinového cukru
 300 g krájaných paradajok v plechovke
 1 strúčik cesnaku
 1 lyžičku tymianu
 100 g mozzarelly
 2× paradajky (väčšej veľkosti)

 Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

 Postup:
 V miske zmiešame spolu múku, olej, droždie, teplé mlieko, soľ a cukor. Prikryjeme utierkou a dáme na minimálne 1 hodinu na teplé miesto vykysnúť. Zatiaľ si v ďalšej miske zmiešame paradajky z konzervy, pretlačený strúčik cesnaku a tymian, oregano a štipku soli. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do kruhu a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozotrieme zmes z paradajok, cesnaku a korenia. Navrch uložíme čerstvé paradajky a mozzarellu, ktoré sú nakrájané na plátky. Pečieme približne 25 minút v rúre vyhriatej na 190 °C.