Potrebujeme:
120 g žitnej múky
2 lyžice olivového oleja
4 g sušeného droždia
štipku soli
1 lyžicu sušeného oregana
1 lyžičku trstinového cukru
300 g krájaných paradajok v plechovke
1 strúčik cesnaku
1 lyžičku tymianu
100 g mozzarelly
2× paradajky (väčšej veľkosti)
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
V miske zmiešame spolu múku, olej, droždie, teplé mlieko, soľ a cukor. Prikryjeme utierkou a dáme na minimálne 1 hodinu na teplé miesto vykysnúť. Zatiaľ si v ďalšej miske zmiešame paradajky z konzervy, pretlačený strúčik cesnaku a tymian, oregano a štipku soli. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do kruhu a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozotrieme zmes z paradajok, cesnaku a korenia. Navrch uložíme čerstvé paradajky a mozzarellu, ktoré sú nakrájané na plátky. Pečieme približne 25 minút v rúre vyhriatej na 190 °C.