Potrebujeme:
400 g hladkej múky
2 PL olivového oleja
½ ČL cukru
1 ČL soli
20 g droždia
400 ml vlažnej vody
salámu
šampiňóny
čierne olivy
slovenský tvrdý syr
cesnak
paradajkový základ
pizza korenie
Postup:
Vyrobíme si kvások z vlažnej vody, cukru a droždia. Vo veľkej miske zmiešame múku, soľ, olivový olej a vykvasený kvások. Vymiešame vláčne cesto, ktoré hnetieme aspoň 10 minút. Potom ho necháme vykysnúť na teplom mieste aspoň hodinu. Následne cesto natenko rozvaľkáme, uložíme ho na plech a vytvarujeme mu hrubšie okraje, aby sa nám neroztiekli prílohy. Cesto potrieme paradajkovým základom, okoreníme pizza korením, poukladáme naň krúžky salámy, pokrájané šampiňóny, olivy bez kôstky a syr. Pečieme na 200°C asi 20 minút. Po upečení potrieme okraje pizze roztlačeným cesnakom zmiešaným s olivovým olejom.