obrazok zahlavie

Domáca pizza

Potrebujeme: 
400 g hladkej múky 
2 PL olivového oleja 
½ ČL cukru 
1 ČL soli 
20 g droždia 
400 ml vlažnej vody 
salámu 
šampiňóny 
čierne olivy 
slovenský tvrdý syr 
cesnak 
paradajkový základ 
pizza korenie 

Postup: 
 Vyrobíme si kvások z vlažnej vody, cukru a droždia. Vo veľkej miske zmiešame múku, soľ, olivový olej a vykvasený kvások. Vymiešame vláčne cesto, ktoré hnetieme aspoň 10 minút. Potom ho necháme vykysnúť na teplom mieste aspoň hodinu. Následne cesto natenko rozvaľkáme, uložíme ho na plech a vytvarujeme mu hrubšie okraje, aby sa nám neroztiekli prílohy. Cesto potrieme paradajkovým základom, okoreníme pizza korením, poukladáme naň krúžky salámy, pokrájané šampiňóny, olivy bez kôstky a syr. Pečieme na 200°C asi 20 minút. Po upečení potrieme okraje pizze roztlačeným cesnakom zmiešaným s olivovým olejom.