obrazok zahlavie

Dovolenková návnada

Potrebujeme:
2 väčšie čerstvé makrely
200 g cherry paradajok
soľ
korenie
olivový olej
šťava zo 4 citrónov
1 pol hlavičky cesnaku v celku
3 pretlačené strúčiky cesnaku
1 citrón
slovenský biely jogurt
jarnú cibuľku

Postup:
Makrely umyjeme a dôkladne vysušíme. Na chvíľu odložíme do chladničky. Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Ryby nakrojíme, potrieme ich marinádou zvonku aj zvnútra a necháme zopár hodín ležať v chlade. Na grilovacej platni ryby posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Ugrilujeme tiež pol hlavičky cesnaku a cherry paradajky. Grilované rybky podávame so slovenským bielym jogurtom s jarnou cibuľkou.