obrazok zahlavie

Hovädzí stroganov

Potrebujeme: 
pravú alebo falošnú hovädziu sviečkovicu 
cibuľu 
kyslé uhorky 
3 PL plnotučnej horčice 
5 PL kečupu 
1 PL worcesterskej omáčky 
1 PL hladkej múky 
soľ 
mleté čierne korenie 
olej 
slovenská smotana na šľahanie 
ryžu 
hranolky 

Postup: 
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme dosklovita na hlbšej panvici. Pridáme na rezančeky nakrájané hovädzie mäso a dusíme takmer domäkka. Podlejeme vodou v prípade potreby. Pridáme horčicu, kečup a nakrájané uhorky. Podusíme, pridáme hladkú múku a premiešame. Prilejeme slovenskú smotanu na šľahanie a necháme krátko prejsť varom. Osolíme, okoreníme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Podávame s ryžou a hranolkami.