Potrebujeme:
400 g hovädzieho mäsa
1 cibuľu
soľ
mleté čierne korenie
olej
200 ml suchého bieleho vína
1 PL horčice
3 kyslé uhorky
250 g slovenskej kyslej smotany
250 g menších šampiňónov
hladkú múku
petržlenovú vňať
ryžu ako prílohu
Postup:
Mäso nakrájame na rezančeky. V mise nasolíme, nakoreníme a premiešame s múkou. Prudko ho opečieme na rozpálenom oleji. Podlejeme vínom a trochu stiahneme plameň. Na druhej panvici si opečieme cibuľu a pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme a okoreníme. Restujeme, kým sa odparí voda, následne šampiňóny primiešame k mäsu. Podlejeme vínom a pridáme horčicu a nakrájané kyslé uhorky. Keď sa tekutina odparí, primiešame kyslú smotanu. Necháme krátko prejsť varom a pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Podávame s ryžou.