Potrebujeme:
400 g ryže (guľato zrnnej alebo arborio)
1 strednú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
100 g hríbov (napr. dubáky)
200 ml bieleho vína
400 ml zeleninového vývaru
50 g slovenského masla
100 ml slovenskej šľahačkovej smotany
50 g parmezánu
60 ml olivového oleja
tymian
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
V hrnci zohrejeme olej, pridáme šalotku a cesnak a opražíme. Vložíme dubáky a tymian a dve minúty pražíme. Pridáme ryžu a 2 minúty pražíme a miešame. Postupne striedavo prilievame biele víno a vývar. Celý čas miešame. Opakujeme, až kým ryža nebude polomäkká. Na záver prilejeme smotanu a necháme prevariť. Po odstavení z ohňa primiešame studené maslo, parmezán, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti.