Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs alebo horných stehien (bez kože)
soľ
nahrubo pomleté čierne korenie
pomleté čili papričky
200 ml kuracieho vývaru alebo bujónu
85 g slovenského masla
200 g hríbov/húb podľa výberu
75 ml bieleho vína
200 ml šľahačkovej smotany
hrsť špenátových listov
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Kusy kuraťa umyjeme, osušíme, zbavíme kože a ochutíme soľou aj čiernym korením. Potom ich na horúcej panvici opečieme z jednej strany 4-5 minút a z druhej strany 1 minútu. Takto opečené kúsky uložíme do zapekacej misky, do tretiny ich podlejeme vývarom a pečieme 20-25 pri 200°C až do úplne upečenia.
Medzitým maslo speníme v panvici, potom k nemu pridáme huby, ktoré pražíme 3-4 minúty do zlatohneda. Pridáme víno a chvíľu varíme, aby omáčka trochu zredukovala. Potom pridáme šľahačku, špenát a pretlačený cesnak a varíme do zhustnutia. Hotové kuracie kúsky pridáme do omáčky a podávame. Ako príloha sa k tomuto jedlu hodí napríklad jasmínová ryža.