obrazok zahlavie

Hubové kura

Potrebujeme: 
500 g kuracích pŕs alebo horných stehien (bez kože) 
soľ 
nahrubo pomleté čierne korenie 
pomleté čili papričky 
200 ml kuracieho vývaru alebo bujónu 
85 g slovenského masla 
200 g hríbov/húb podľa výberu 
75 ml bieleho vína 
200 ml šľahačkovej smotany 
hrsť špenátových listov 
2 strúčiky cesnaku 

Postup: 
Kusy kuraťa umyjeme, osušíme, zbavíme kože a ochutíme soľou aj čiernym korením. Potom ich na horúcej panvici opečieme z jednej strany 4-5 minút a z druhej strany 1 minútu. Takto opečené kúsky uložíme do zapekacej misky, do tretiny ich podlejeme vývarom a pečieme 20-25 pri 200°C až do úplne upečenia. 
Medzitým maslo speníme v panvici, potom k nemu pridáme huby, ktoré pražíme 3-4 minúty do zlatohneda. Pridáme víno a chvíľu varíme, aby omáčka trochu zredukovala. Potom pridáme šľahačku, špenát a pretlačený cesnak a varíme do zhustnutia. Hotové kuracie kúsky pridáme do omáčky a podávame. Ako príloha sa k tomuto jedlu hodí napríklad jasmínová ryža.