Potrebujeme:
250 g guľatozrnnej ryže
750 ml zeleninového vývaru
4 lyžice slovenského masla
500 g zmesi lesných húb
1 väčšiu cibuľu
4 strúčiky cesnaku
hrsť špenátových listov
soľ a korenie
1 PL citrónovej šťavy
bazalku na ozdobenie
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Huby dôkladne očistíme a nakrájame. Na troch lyžiciach slovenského masla podusíme cibuľu a cesnak. Pridáme ryžu a poriadne premiešame. Prilejeme dve tretiny vývaru a privedieme k varu. Osolíme a okoreníme. Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 15 minút na miernom ohni. Ak je zmes príliš hustá, prilejeme zvyšok vývaru. Na zvyšnom masle na panvici podusíme huby. Osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Podusené huby zamiešame do ryžovej zmesi. Pridáme tiež špenátové listy a varíme asi 10 minút. Ozdobíme bazalkou.