obrazok zahlavie

Jemné syrové makaróny

Potrebujeme: 
400 g makaróny cestovín 
300 g slovenského tvrdého syra s SK OVÁLOM 
100 g slovenského údeného syra s SK OVÁLOM 
100 ml smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
2 PL slovenského masla s SK OVÁLOM 
1 PL oleja 
Strúhanka na posypanie
Soľ podľa chuti 
Tvrdý syr na posypanie 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
Postup: 
Najprv si uvaríme cestoviny v slanej vode a scedíme. Preložíme si ich do zapekacej misy a pokvapkáme olejom, nech sa nám nelepia. Tvrdý a aj údený syr si postrúhame a vmiešame do cestovín. Poriadne všetko premiešame, zalejeme smotanou a roztopeným maslom. Navrch môžeme postrúhať trochu syra nech sa nám cestoviny zapečú viac. Pečieme do zlatista v rúre na 180 °C približne 30 minút. Nakoniec posypeme opraženou strúhankou na masle a petržlenovou vňaťou.