obrazok zahlavie

Kapustníky so smotanou

Potrebujeme: 
1 hlávku kapusty 
4 až 5 vajec 
1 cibuľu 
5 strúčikov cesnaku 
strúhanku 
soľ 
olej 
slovenskú kyslú smotanu 
slovenský tvrdý syr 
petržlenovú vňať 

Postup: 
Hlávku kapusty krátko povaríme vo vode. Odstránime hlúbik a kapustu nakrájame nadrobno. Vyžmýkame z nej prebytočnú vodu. Dáme ju do misy, kam pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a vajcia. Osolíme a pridáme 2 PL strúhanky. Vytvarujeme placky, ktoré posypeme strúhankou. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút. Následne kapustníky obrátime a pečieme 20 minút z druhej strany. Dochutíme slovenskou kyslou smotanou a tvrdým syrom. Posypeme petržlenovou vňaťou.