Potrebujeme:
1 hlávku kapusty
4 až 5 vajec
1 cibuľu
5 strúčikov cesnaku
strúhanku
soľ
olej
slovenskú kyslú smotanu
slovenský tvrdý syr
petržlenovú vňať
Postup:
Hlávku kapusty krátko povaríme vo vode. Odstránime hlúbik a kapustu nakrájame nadrobno. Vyžmýkame z nej prebytočnú vodu. Dáme ju do misy, kam pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a vajcia. Osolíme a pridáme 2 PL strúhanky. Vytvarujeme placky, ktoré posypeme strúhankou. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút. Následne kapustníky obrátime a pečieme 20 minút z druhej strany. Dochutíme slovenskou kyslou smotanou a tvrdým syrom. Posypeme petržlenovou vňaťou.