Potrebujeme:
1 kg kyslej kapusty
600 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľu
2 mrkvy
rascu
mletú sladkú papriku
1 PL masla
4 strúčiky cesnaku
300 ml slovenskej kyslej smotany
150 ml slovenskej smotany na šľahanie
masť
olej
slovenský tvrdý syr
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Speníme ju na oleji a pridáme mleté mäso. Opečieme, osolíme podľa chutiť a podusíme približne 20 minút. V prípade potreby podlejeme vodou. Pridáme nastrúhanú mrkvu. Dochutíme rascou a sladkou paprikou. Dusíme ešte 10 až 15 minút. Následne do zmesi primiešame prelisovaný cesnak a 1 PL slovenského masla. Kapustu prepláchneme pod tečúcou vodou, scedíme a nakrájame. Uvaríme ju na masti domäkka. Hlbší pekáč vymastíme. Na spodok dáme vrstvu kapustu, ktorú pokryjeme vrstvou mäsa. Na vrstvu mäsa rovnomerne uložíme zvyšnú kapustu. Potrieme slovenskou kyslou kapustou zmiešanou so slovenskou smotanou na šľahanie. Posypeme strúhaným slovenským syrom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 45 minút. Odvážnejší si pokrm môžu dochutiť čili papričkou.