obrazok zahlavie

Kelový prívarok

Potrebujeme:
1200 g kelu
2 stredne veľké cibule
350 g zemiakov
300 ml slovenského mlieka
2 PL hladkej múky
4 strúčiky cesnaku
2 PL slnečnicového oleja
soľ
rascu
200 ml vody
bravčovú masť
fašírky
vajce natvrdo

Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Kel umyjeme a pokrájame. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu, kel a zemiaky opražíme vo veľkom hrnci na bravčovej masti. Osolíme, posypeme rascou a podlejeme vodou. Zemiaky a kel dusíme domäkka približne 30 minút. Opäť podlejeme vodou podľa potreby. Pridáme pretlačený cesnak. Múku rozmiešame v mlieku, pridáme do kelu a necháme prejsť varom. Podávame s fašírkami a s vajíčkom natvrdo.