obrazok zahlavie

Krémové cestoviny s hubami a kuracími kúskami

Potrebujeme:
600g kuracích pŕs
1ks kuracieho bujónu
500 g špagiet (al. iné cestoviny)
200 g šampiňónov
1 ks cibule
3 strúčiky cesnaku
2 hrste petržlenovej vňate
2 PL oleja
4 PL slovenského masla s SK oválom
3 PL hladkej múky
1 PL citrónovej šťavy
250 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK oválom
250 ml slovenského mlieka s SK oválom
100 g mozzarelly
3 PL panko strúhanky (nemusí byť) podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.

Postup: 
Kuracie prsia prekrojíme pozdĺžne na polovicu, pridáme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme to s bujónom do mäkka. Scedíme, ochladíme a natrháme na malé kúsky. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode. Nakrájame huby, cibuľu petržlenovú vňať a pretlačíme cesnak. V hrnci alebo veľkej panvici vhodnej na pečenie rozohrejeme olej, pridáme huby a smažíme do mäkka. Potom pridáme cibuľu a huby a dusíme asi päť minút, kým nezmäknú. Pridáme cesnak, minútu restujeme a potom do misy pridáme huby. V tej istej panvici rozpustíme maslo a prisypeme hladkú múku na zápražku. Bublajúcu zmes zalejeme odloženým vývarom, pridáme lyžicu citrónovej šťavy, soľ, korenia a za stáleho miešania uvaríme bielu omáčku. Nakoniec pridáme smotanu a mlieko a dobre zamiešame. Odstránime z tepla a spojíme cestoviny, kuracie mäso, huby a väčšinu feniklu do pripravenej omáčky. Navrch posypeme strúhaným syrom mozzarella. Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30 minút. Potom pokrievku zložíme, pridáme strúhanku a dopečieme. Nakoniec posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou a podávame.