Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
200 g olúpaného hrachu
jeden zväzok špargle
100 g slovenského masla
zmes korenia na pečené kura
čierne korenie
soľ
mleté čili papričky
lístky čerstvej mäty
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie rezne a tie okoreníme zmesou korenia na pečené kura. Na panvici roztopíme 50 g masla a opečieme na ňom okorenené rezne do zlatohneda.
Na druhej panvici roztopíme zvyšok masla, priložíme hrach a špargľu, okoreníme, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia. Nakoniec odoberieme jednu tretinu hrachu a rozmixujeme ho ponorným mixérom na pyré.
Pri servírovaní nakrájame rezeň na plátky, uložíme ho na hrášok a špargľu, polejeme trochou hráškového pyré, posypeme mletým čili a môžeme ozdobiť lístkami čerstvej mäty.