obrazok zahlavie

Kuracia princezná na hrášku

Potrebujeme: 
500 g kuracích pŕs 
200 g olúpaného hrachu 
jeden zväzok špargle 
100 g slovenského masla 
zmes korenia na pečené kura 
čierne korenie 
soľ 
mleté čili papričky 
lístky čerstvej mäty 

Postup: 
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie rezne a tie okoreníme zmesou korenia na pečené kura. Na panvici roztopíme 50 g masla a opečieme na ňom okorenené rezne do zlatohneda. Na druhej panvici roztopíme zvyšok masla, priložíme hrach a špargľu, okoreníme, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia. Nakoniec odoberieme jednu tretinu hrachu a rozmixujeme ho ponorným mixérom na pyré. Pri servírovaní nakrájame rezeň na plátky, uložíme ho na hrášok a špargľu, polejeme trochou hráškového pyré, posypeme mletým čili a môžeme ozdobiť lístkami čerstvej mäty.