Potrebujeme:
vykostené kuracie prsia bez kože
mleté čierne korenie
soľ
1 pór
200 g šampiňónov nakrájaných na plátky
2 PL suchého bieleho vína
250 ml kuracieho vývaru
2 PL slovenskej smotany na varenie
2 PL petržlenovej vňate
olej
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme. Opečieme na panvici na oleji z oboch strán. Vyberieme z panvice a prikryjeme, aby mäso nevychladlo. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájaný pór a sprudka opražíme. Pridáme nakrájané šampiňóny, opečieme ich a prilejeme suché biele víno. Počkáme, kým sa víno mierne odparí. Postupne prilievame kurací vývar, ktorý sa taktiež musí odpariť aspoň do polovice objemu. Následne prilejeme smotanu a petržlenovú vňať. Kura dáme naspäť na panvicu a dovaríme na miernom ohni. Servírujeme s ryžou.