Potrebujeme:
800 g kuracích pŕs
200 g šampiňónov
500 g ryže
50 g hladkej múky
500 ml kuracieho vývaru (bujón)
2 ks žĺtok
200 g hrášku
2 ks menšej mrkvy
soľ, mleté čierne korenie
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Kuracie prsia varíme vo vriacej osolenej vode asi 15 až 20 minút. Následne ich scedíme a necháme ich bokom vychladnúť. Zatiaľ si v hlbokej panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájané šampiňóny a opekáme po dobu 5 piatich minút. Potom huby posypeme hladkou múkou, premiešame, minútu restujeme. Všetko zalejeme kuracím vývarom a pridáme mlieko. Všetko spolu premiešame a necháme to variť na slabom ohni. Zatiaľ si v miske vyšľaháme žĺtky a smotanu, do pripravenej zmesi pridáme polievkovú lyžicu uvarenej omáčky, premiešame a potom obsah misky vmiešame do omáčky. Potom do omáčky pridáme hrášok, na kocky nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájané uvarené kuracie prsia. Všetko spolu premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Kráľovskú omáčku s kuracím mäsom podávame s dusenou ryžou.