obrazok zahlavie

Kurča v kráľovskej omáčke

Potrebujeme:
800 g kuracích pŕs
100 g slovenského masla s SK oválom
200 g šampiňónov 
500 g ryže 
50 g hladkej múky 
500 ml kuracieho vývaru (bujón) 
300 ml slovenského mlieka s SK oválom 
2 ks žĺtok 
100 ml smotany na šľahanie s SK oválom 
200 g hrášku 
2 ks menšej mrkvy 
soľ, mleté čierne korenie 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup:
Kuracie prsia varíme vo vriacej osolenej vode asi 15 až 20 minút. Následne ich scedíme a necháme ich bokom vychladnúť. Zatiaľ si v hlbokej panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájané šampiňóny a opekáme po dobu 5 piatich minút. Potom huby posypeme hladkou múkou, premiešame, minútu restujeme. Všetko zalejeme kuracím vývarom a pridáme mlieko. Všetko spolu premiešame a necháme to variť na slabom ohni. Zatiaľ si v miske vyšľaháme žĺtky a smotanu, do pripravenej zmesi pridáme polievkovú lyžicu uvarenej omáčky, premiešame a potom obsah misky vmiešame do omáčky. Potom do omáčky pridáme hrášok, na kocky nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájané uvarené kuracie prsia. Všetko spolu premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Kráľovskú omáčku s kuracím mäsom podávame s dusenou ryžou.