Potrebujeme:
150 g kuskusu
štipka soli
100 ml jablkovej šťavy
Zelený šalát
200 ml vody
1 ks stredne veľkej červenej repy
1ks červenej cibule
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Najprv si v hrnci zahrejeme jablčnú šťavu, vodu. Necháme chvíľu povariť a stiahneme. V inom hrnci si na masle opečieme kuskus a zalejeme ho zmesou vody, jablčnej šťavy a necháme cca 10 minút odpočívať. Medzitým si nakrájame červenú repu na kocky a tiež si nakrájame cibuľu. Šalát umyjeme a osušíme a prekrojíme alebo natrháme. Potom už len všetko zmiešame dohromady. Pokiaľ nechceme mať kuskus celý zafarbený od červenej repy, dáme ju až nakoniec. Podľa chuti osolíme. Navrch môžeme posypať orieškami.