Potrebujeme:
kuracie prsia
1 väčšiu cibuľu
5 strúčikov cesnaku
olej
soľ
sladkú papriku
mleté korenie
250 ml slovenskej smotany na šľahanie
citrónovú šťavu na dochutenie
3 ČL hladkej múky
gnocchi
pažítku na ozdobenie
Postup:
Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak nasekaný na plátky osmažíme na oleji. Kuracie prsia umyjeme, a nakrájame na kúsky. Osolíme a okoreníme ich. Kuracie kúsky pridáme do osmaženej cibule a cesnaku. Primiešame sladkú papriku. Podlejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou. Keď mäso zmäkne, primiešame smotanu na šľahanie a hladkú múku. Dochutíme citrónovou šťavou a dôkladne premiešame. Podávame s gnocchmi a ozdobíme pažítkou.