obrazok zahlavie

Mleté mäso s falošnou zemiakovou kašou

Potrebujeme: 
500 g mletého mäsa 
2 veľké mrkvy 
2 veľké papriky (červená/zelená alebo žltá)
1 plechovka krájaných paradajok 
2 veľké cibule 
3 petržleny
1 karfiol 
50 g slovenského masla 
50 ml šľahačkovej smotany
mleté čierne korenie 
mletá rasca 
štipka kajenského korenia 
mletá červená paprika
štipka kurkumy 
jarná cibuľka 
rastlinný olej

Postup: 
Umytý a pokrájaný karfiol s petržlenom dáme do osolenej vody a varíme do zmäknutia. Cibuľku pokrájanú nadrobno opečieme do sklovita na oleji na veľkej panvici, potom pridáme mäso a miešame, kým nezhnedne. Potom pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, papriky, plechovku paradajok, okoreníme čiernym korením, štipkou rasce, malou štipkou kajenského korenia, mletou červenou paprikou a soľou. Dusíme 10 minút, potom odokryjeme a necháme odpariť vodu, aby nám ostala len hustá šťava. Karfiol a petržlen pomixujeme ponorným mixérom spolu s maslom a šľahačkovou smotanou, malou štipkou kurkumy, soľou a mletým čiernym korením. Podávame spolu s mäsom posypané pokrájanou jarnou cibuľkou.