Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
2 veľké mrkvy
2 veľké papriky (červená/zelená alebo žltá)
1 plechovka krájaných paradajok
2 veľké cibule
3 petržleny
1 karfiol
50 g slovenského masla
50 ml šľahačkovej smotany
mleté čierne korenie
mletá rasca
štipka kajenského korenia
mletá červená paprika
štipka kurkumy
jarná cibuľka
rastlinný olej
Postup:
Umytý a pokrájaný karfiol s petržlenom dáme do osolenej vody a varíme do zmäknutia. Cibuľku pokrájanú nadrobno opečieme do sklovita na oleji na veľkej panvici, potom pridáme mäso a miešame, kým nezhnedne. Potom pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, papriky, plechovku paradajok, okoreníme čiernym korením, štipkou rasce, malou štipkou kajenského korenia, mletou červenou paprikou a soľou. Dusíme 10 minút, potom odokryjeme a necháme odpariť vodu, aby nám ostala len hustá šťava.
Karfiol a petržlen pomixujeme ponorným mixérom spolu s maslom a šľahačkovou smotanou, malou štipkou kurkumy, soľou a mletým čiernym korením. Podávame spolu s mäsom posypané pokrájanou jarnou cibuľkou.